december 12, 2017

Wat is Quantified Jan?

wat is quantified jan

QuantifiedJan is een Quantified Self experiment met als doel te onderzoeken hoe gezondheid, gedrag en omgeving beïnvloed worden door de inzet medische gadgets, mobiele technologie en social media

Het levende proefkonijn is Jan Beekwilder. Elke dag deelt hij online zijn fysieke data met wie het maar wil volgen. Ook zijn persoonlijke ervaringen zullen niet buiten beeld blijven. Want wat betekent het voor jou en je gezin als je volledig ‘open’ in het leven staat? Wat zijn de voor- en nadelen van het delen van je data? Hoe kun je die data nu zelf al meten? En waarom is het meetbaar en deelbaar maken van fysieke data eigenlijk belangrijk?

Benieuwd naar de antwoorden? Volg QuantifiedJan dan via twitter, facebook of email.

Wil je nog meer weten? Boek een lezing om Jan’s persoonlijk verslag te horen en hem al je vragen te stellen.

Bekijk onderstaande video met uitleg van Jan over Quantified Jan


 
 

Wat is Quantified Self?

Quantified Self staat voor het gekwantificeerde zelf. Het is een beweging om technologie te laten integreren op aspecten van het dagelijks leven in termen van inputs. Zo kunnen deze inputs gedreven worden door gemoedstoestanden (stemmingen) of prestaties (geestelijke en lichamelijke). Dergelijke zelfcontrole, die draagbare sensoren en computers combineert, is ook wel bekend als lifelogging of sousveillance. Het gemeenschappelijke doel van dergelijke zelfcontrole software valt veelal samen met het informeren en verbeteren van het dagelijks functioneren. Gebruikers van zelfcontrole software kunnen hierdoor meer informatie over zichzelf en anderen verkrijgen. Hierdoor leert men zowel van zichzelf als van anderen. (bron: Wikkipedia)  

 

Bekijk onderstaande video met uitleg van Jan over Quantified self