december 12, 2017

Hooptracker voor Quantified basketballers

hooptracker

Hoewel baskets schieten een belangrijk is deel van de gemiddelde basketbal training, het zou zeker erg handig zijn als je zou weten hoeveel van je schoten door het netje heengingen – is je schotpercentage zich aan het vermeerderen of verminderen? En hoeveel? Het Hoop Tracker systeem is zo ontworpen dat het je precies hierover laat weten.

Hoop Tracker heeft twee belangrijke delen: een horloge dat je draagt ​​op de pols van de arm waar je niet mee schiet, en een magnetische schot detector die op de rand van de ring is gemonteerd met behulp van een bijgeleverde paal. Het horloge wordt aangedreven door een lithium-polymeer batterij, die blijft werken voor ten minste zeven dagen van gebruik.

Telkens als je een shot te nemen, registreert een versnellingsmeter in de detector de trillingen die de bal raken van de mand en / of het bord. Als de bal door de hoepel valt zal het een hendel aan de detector raken, die dan weer het apparaat weten dat het schot goed was. Als het gaat niet door de ring gaat, dan blijft de hendel onaangeraakt, en de detector zal het schot als een misser registreren. In beide gevallen wordt de data draadloos verzonden van de detector naar het horloge.

hooptracker-2

In het geval van een “air ball,” waarin de bal niet eens contact met de ring maakt, zal de detector het schot helemaal niet registreren. De gebruiker drukt in plaats daarvan op de ‘air ball’ knop op het horloge.

Terwijl je op het veld staat, kan je naar het horloge kijken om gegevens te bekijken van je huidige training, of een van de maximaal negen eerdere sessies. Niet alleen zal het je laten zien hoeveel je van je schoten gemaakt hebt of hoeveel je er hebt gemist (de “shooting percentages”), maar het houdt ook de locatie bij van waaruit elke sessie werd gemaakt, hoeveel punten werden gescoord, hoe lang de sessie duurde, en andere statistieken.

hooptracker-0

Zodra je weer thuis bent kan je ook de USB-poort van het horloge gebruiken om gegevens te uploaden naar je gratis account op de Hoop Tracker website. Daar kan je je statistieken bijhouden en je kunt concurreren tegen vrienden die ook de Hooptracker hebben.

Hoop tracker is nog niet beschikbaar om te kopen, maar als je interesse hebt kun je je belangstelling kenbaar maken via deze link. Het apparaat zal waarschijnlijk in het voorjaar van 2014 verkrijgbaar zijn voor $199.

 

Article Tags

Related Posts