december 12, 2017

De LUMOback

LUMOback

De LUMOback is een door LUMO BodyTech (opgericht in 2011) geproduceerde postuur verbeteraar. Dus de vraag is dan; is de Lumoback een goedwerkende gadget, of een stressvolle rug vibrator?

Wat de LUMOback precies doet is heel simpel. Het product houdt zoals de meeste gadgets die QuantifiedJan gebruikt twee dingen in: een app en een gadget. In dit geval is de gadget een riem die je elke dag aan doet zodra je wakker wordt. Deze gadget is erg gericht op mensen met rugproblemen of mensen die merken dat ze krom aan het lopen zijn.

In de riem (die je trouwens om je middel, onder je shirt doet) zit een sensor aan de achterkant. Je raadt het al, aan de kant van je rug. Zodra dit apparaat voelt dat je krom zit of loopt, geeft hij je een kleine vibratie die alleen jij kan voelen. Een snelle reminder dat je netjes rechtop moet gaan zitten dus ;-) Het klinkt heel simpel: een riempje die trilt als je krom zit. Maar het probleem in zitten zonder een goede houding is dat men nooit door heeft wanneer het aan het gebeuren is. Want als je het wel door hebt dan ga je natuurlijk recht zitten.

iPhone5_b_activity_horiz

 

 

Via bluetooth connect hij met je iPhone en het is kennelijk erg makkelijk om hem te kalibreren, de batterij gaat voor een paar daagjes mee en hij geeft goed aan wanneer de batterij bijna leeg is. Klinkt allemaal goed dus, maar is de LUMOback dan dé perfecte Quantified gadget? Nee, helaas niet. Gebruikers zeggen dat de LUMOback erg irriterend kan werken wanneer je gestrest bent. Dat kan ik me goed voorstellen, een constante vibratie in je rug elke keer weer als je niet aan het goed zitten bent lijkt me niet zo prettig. En zeker niet wanneer je al een beetje prikkelbaar bent.

De verschillende modes werken ook niet geweldig. De ‘car mode’ bijvoorbeeld werkt niet fenomenaal. Omdat je tijdens het autorijden toch wel een beetje krom moet zitten om goed het stuur te kunnen vasthouden, moet je dit natuurlijk aan je gadget laten weten. Maar die gadget die wil het soms niet weten, en vibreert gewoon lekker door. Maar heb je geduld en interesse, en wil je graag het mooiste en rechtst lopen van iedereen, dan is de LUMOback perfect voor jou. Want je postuur verbeteren, doet de LUMOback zeker.

Article Tags

Related Posts